De ce nu prea scriu pe-aici

    Pentru că nu am Internet. Se mai întâmplă. E o senzaţie ciudată, nu pot comunica în voie, nu îmi pot plăti facturile, e aiurea rău. Se întâmplă, face parte din viaţă şi uite că mă tresesc scriind la birou, lipsit de intimitatea de care am nevoie ca să pot scrie aşa cum trăiesc, adică în deplină libertate.

    Astăzi, venind către şedinţa de Birou Permanent, am trăit însă o experienţă despre care voi vorbi de mai multe ori de acum înainte. Pe gardul Parlamentului era un afiş mare amintind de expoziţia lui Mircea Dumitrescu.  Şi cuprins de dorul de semnele lui Mircea Dumitrescu şi de dorul de Nichita care iată a făcut ceva ciudat de tot şi nu mai e de atât amar de vreme printre noi, am ajuns în spaţiul de-acolo, de la S2, aşa îi zice locului ăluia, urmând pas cu pas o logică a lipsei desăvârşite de timp construită cu o migală firească de unul dintre semenii mei care ştie să lase semne ale existenţei sale. Nu am fost la vernisaj. Mi-e frică de parastasele astea la care toţi se calcă în picioare pentru a arăta lor înşile şi celor din jur cât de importanţi pot fi, atât de importanţi încât locul şi prilejul care îi adună acolo nici nu contează. Epoziţia lui Mircea Dumitrescu trebuie văzută în singurătate. E atât de fundamental de intimă încât cel mult cu oameni foarte dragi poţi păşi acolo. Eu cred că este o punere la un loc a sinelui omului cam ca adunarea unor bucăți de puzzle de sine şi tocmai din pricina asta e greu să o vezi populată de altceva decât de semnele sale şi de tine însuţi. Eu am avut şansa să fiu singur acolo. Şi mărturisesc că nu există vorbe de vorbit şi feluri de a sinţi şi de a gândi pe care să le pun aici fără a spune tâmpenii despre ceea ce am văzut. Este un fel de a sculpta aerul, cu texturi de lumină şi de inimă de copac şi de măruntaie de pământ pe care nu l-am mai întâlnit nicăieri. Totul este firesc, ca o întâlnire cu tine însuţi într-un loc în care nu există timp.

2 Responses to “De ce nu prea scriu pe-aici”

 1. sorin Says:

  Sunt de acord cu intimitatea cindva,am avut aceiasi senzatie cind eram nevoit sa merg la internet cafe pentru a accesa netul si de aceea am facut tot ce am putut pentru a realiza aceasta nevoie(consider ca pentru naviga pe internet trebuie sa dezvolti un mediu favorabil,altfel este ca si cum ai face psihoterapie la televizor-fara sa fac aluzie la emisunea 9595 ) si stiti ce ma mira ca dvs.sunteti cel care ati sustinut o serie de initiative legislative care au dus la raspindirea calculatoarelor si a internetului catre masa larga , ati initiat (daca nu gresesc ) notiunea de leasing la soft,a instrumentelor de plata electronica.
  Cindva era o emisiune de radio la care participati frecvent(ceva pe la radio total) unde vorbeati lucruri concrete .Iar acum parca sa nu va recunosc dvs. sunteti cel care spuneti ca nu aveti internet,dar cei care nu au vazut macar o data utilitatea internetului inseamna ca nici ca vor avea o sansa sa o mai vada.
  eu cred ca trebuie continuata lupta pentru coborirea de la nivelul de lux la nivel de sport national , incurajarea dezvoltari proiectelor opensource si constientizarea faptului ca acest calculator este un mijloc de productie,creatie si nu o jucarie care elimina cartea tiparita

 2. sorin Says:

  Imi cer scuze
  Acum dupa ce am citit mai cu atentie sa imi dau seama ca nu va functioneaza
  internetul din motive tehnice independente de vointa dvs.

Leave a Reply