Natură moartă cu gumă de mestecat

    Sunt și zile dintr-astea… Când ai siguranța că lumea pe care o știai atât de bine o să dispară brusc. E ca și cum un copil s-ar apuca să șteargă cu guma strada din fața blocului și în locul străzii ăleia e dintr-o dată nimic. După aia, șterge chioșcul  de la care îți iei dimineața țigările și în locul lui e nimic. Pe urmă șterge liftul și scările și ai senzația că nimicul ăsta care începe să te înconjoare te sufocă. Te gândești că așa s-ar simți un cosmonaut dacă ar ieși brusc în afara capsulei în care stă, numai că gândul ăsta nu e cine știe ce gând pentru că și acolo există ceva, o particulă la nushcâți kilometri cubi, pe când în jurul tău începe să nu mai fie nimic. Mai rău e când guma aia începe să șteargă pereții și dincolo de ei tot nimic nu e, iar când privești în jos, tot nimic în locul podelei. Tavanul e încă la locul lui și te gândești cu bucurie că dincolo de el o fi măcar vecinul pe care l-ai detestat că te-a inundat o viață întreagă. Aproape că îți dorești să reapară guma aia să poți verifica dacă e așa, dar uite că nu mai reapare nimic, ca și cum guma s-a apucat să se șteargă pe sine.

7 Responses to “Natură moartă cu gumă de mestecat”

 1. aralya Says:

  Nimic… Oare orice afirmatie contine in sine si negatia aceluiasi fapt care este in aceeasi masura adevarat? Existenta este in aceeasi masura reala ca si non-existenta? Intorcandu-ne la Eminescu: “vis al mortii eterne e viata lumii intregi”. Sau nu e atat de grav?

  Tastez, dar nu tastez de fapt. M-am incurcat. Alerta criza de identitate!

 2. Laur Says:

  Am trecut doar un pic in vizita sa va spun ca vi se scriu legende - si anume pe site-ul lui Sebastian Corn:

  http://sebastian-corn.weblog.ro/2008-08-07/466475/Varujan-Vosganan—legenda-urban%C4%83.html

  Respect.

 3. Emilian Says:

  Asta suna a The eternal sunshine of the spotless mind. L-ai vazut?

 4. Alexandru DAMIAN Says:

  Buna ziua,
  Sper ca am nimerit peste acelasi domn Varujan Pambuccian care a declarat pentru EvZ: „Este încă un pas spre construirea socialismului biruitor în Europa, dar sper ca Parlamentul să aibă înţelepciunea de a vota aşa ceva. Acest concept îi pune pe furnizori într-o situaţie neconcurenţială, deoarece concurenţa vine din servicii şi capacitatea de cumpărare a acestora. E ca şi cum producătorii de brânză ar fi obligaţi să facă toţi brânza la fel. E o prostie să avem toţi aceeaşi lărgime de bandă!“.

  Daca am gresit persoana, ignorati restul comentariului. Dar daca sunteti aceeasi persoana, am o rugaminte si un mesaj pentru dumneavoastra, si n’am gasit alta cale de a va contacta decat scriind aici.

  Problema neutralitatii internetului este prost inteleasa si descrisa de EvZ. Va rog sa va informati despre aceasta problema, este un capitol extrem de important pentru a asigura accesul la informatie pe viitor, si este important ca Parlamentul Romaniei sa inteleaga corect problema, si a lua macar odata decizia corecta pentru viitorul tarii, decizia de a sustine obligativitatea neutralitatii internetului.

  Problema nu este de asigura conexiuni cu acceasi viteza pentru toata lumea, ca nu suntem in socialism sau comunism. Fiecare are viteza (latimea de banda) pe care o plateste, nimic incorect sau gresit aici. Nu este nimeni obligat sa egalizeze vitezele de download sau largimea de banda pentru toata lumea.

  Problema este daca un provider de internet are dreptul sa te taxeze diferit in functie de _continutul_ datelor transferate. De exemplu, daca are dreptul sa-ti ceara bani in plus pentru a putea accesa Google, si sa dea Yahoo Search la liber. Asta situatie ar creea un avantaj important pentru Yahoo, si ar forta o “taxa de protectie” de la Google pentru a elimina acest dezavantaj. Nimic nu ar mai opri operatorul de a juca jocul invers, si a extorca o mica taxa si de la Yahoo, pentru ca sa nu se intample nimica rau pentru utilizatorii lor.

  Similar, un operator ar putea taxa mai mult downloadurile de muzica de pe iTunes, si lasa la liber downloadurile de muzica de pe Amazon. Vedeti dumneavoastra, in cazul in care neutralitatea internetului nu ar fi legiferata, nimica nu ar opri un ISP pentru a taxa in plus serviciile online care au succes, numai pentru ca au o felie de tort din care ISP-ul vrea o bucatica, providerii comportandu-se exact ca o mafie in legalitate. Acest lucru ar opri cu adevarat dezvoltarea serviciilor online, tehnologiilor ce decurg de aici, si dezvoltarea economica in segmentul IT, printre putinele segmente ale economiei care merg cat de cat bine in Romania.

  Rezumand, neutralitatea internetului inseamna access egal la orice resursa pe net, dar acest lucru nu inseamna numaidecat ca toata lumea este indreptatita la aceeasi viteza. Inseamna ca tarifele pe care le platesti la ISP trebuie sa depinda numai de latimea de banda si nivelul de trafic folosite, fara a avea vreo legatura cu continutul efectiv a ceea ce se transfera prin legatura de date.

  Aici am expus numai succint problema, si va rog sa va informati si sa informati Parlamentul corect inaintea dezbaterilor. Nu striviti aceasta sansa pentru Romania. Va stau la dispozitie pentru eventuale discutii si intrebari, si o sa va raspund cat de repede pot daca-mi dati un email.

 5. Victor Martin Says:

  Long time no see!

 6. Monica Says:

  am intrat sa reclam acelasi lucru ca si Victor Martin. Rog insistent a se lua masuri!

 7. aralya Says:

  Sunt de acord cu cele de mai sus!

Leave a Reply